SaniNET - Integrált Medikai Rendszer
Integrált Medikai Rendszer modulok
  • Ambuláns - járóbeteg ellátás

  • Osztályos - fekvőbeteg ellátás

  • Kartonozó - központi betegfelvétel és adminisztráció

  • RTG / UH - röntgen modul

  • Labor - labor modul

Integrált Medikai Rendszer extrák
  • Előjegyzési rendszer - műtéti és páciens előjegyzés

  • Nauticom - laborkommunikáció

  • Pathológia - pathológiai adminisztráció

  • Ápolási modul - ápolás

RólunkA Meditcom Első Magyar Egészségügyi Rendszerház Kft megalakulása és története.


A Meditcom EMER Kft a Sani-Net Medic Kft ( korábban Meditcom Kft ) jogutódjaként jött létre 2013.-ban.
A hazai egészségügyi informatikai piac meghatározó szereplőjeként elkötelezett a magyar információs társadalom építése és az egészségügyi ágazati informatika fejlesztése iránt. A cég tizenöt éves egészség-szakmai hagyományokkal, tudással bíró termék- és szolgáltatás csomagot, valamint több évtizedes nemzetközi és hazai adatkommunikációs, illetve informatikai tapasztalatot tudhat magáénak.


Napjainkban.


A cég teljes körű funkcionalitást biztosít a SaniNET Integrált Medikai Rendszerének (HIS) területén. A gazdasági, kontrolling és egyéb szakterületekre specializált alrendszerek integrálásával, minden intézményi igényt teljes körűen ki tud elégíteni.A cég innovatív fejlesztéseinek köszönhetően a SaniNET Integált Medikai Rendszer valódi háromrétegű alkalmazásként működik, ezáltal a webes és mobiltechnológiai alkalmazások is elérhetővé válnak mind az orvosok, mind pedig a betegek számára.A SaniNET Integrált Medikai Rendszer szoftver-technológiája a piacon található termékek közül egyedüli módon multiplatform, könnyen és gyorsan paraméterezhető, valamint alkalmas az internetes technológiák integrált és biztonságos használatára. A háromrétegű alkalmazásnak köszönhetően könnyen implementálhatók olyan ügyfél-igények, amelyek például az ellátási munkafolyamatok szerinti adminisztrációt támogatják, azaz a rendszer lehetővé teszi a work-flow alapú képernyőszervezést.A Meditcom EMER Kft nem csupán a bevezetéskor látható igények megvalósítására, hanem a jövőbeni elvárásoknak is megfelelő integrált medikai rendszerek kialakítására törekszik.

PályázatainkTársaságunk, a Meditcom EMER Kft. több évtizedes szakmai múlttal működik a magyar egészségügyi informatika piacán, a három nagy medikai szolgáltató egyikeként. Partnereink között tudhatjuk az egészségügyi szolgáltatók teljes vertikumát, a néhány fős járóbeteg szakrendelőktől egészen a megyei szintű kórházakig. Rendszereink, és általában a medikai rendszerek használatának fontosságát a legjobban azzal a ténnyel tudjuk bemutatni, hogy az egészségügyi intézmények OEP finanszírozás – összegének kiszámítása a medikai rendszerek segítségével történik, mivel a havonta kötelező jelentések rajtunk keresztül történnek meg.


Intézményi partnereinknél folyamatosan jelennek meg olyan jogszabálykövetési és fejlesztési igények, melyekkel az általunk nyújtott szolgáltatások kényelmesebbé és felhasználóbaráttá válnának, viszont komoly problémát jelent számunkra, hogy a magyar egészségügy nehéz anyagi helyzete a szolgáltatókra is nagy terheket ró, és ezeket a terheket - külföldi tulajdonú konkurenseink mellett egyedüli magyar vállalkozásként - fokozottan érezzük.


Annak érdekében, hogy szolgáltatásainkkal piacképesek maradhassunk, és a meglévő patnerállományunkon túl új piaci lehetőségekhez juthassunk, innovációra van szükségünk. A fejlesztési elképzeléseinket teljes egészében saját finanszírozásból nem tudjuk kigazdálkodni, még abban az esetben sem, ha tulajdonosunk, az Informatikai Kockázati Tőkealap támogatásával erősít bennünket, így a GOP programba nyújtottunk be medikai rendszerfejlesztéssel kapcsolatos pályaművet, melyben bérfejlesztésre és szolgáltatások igénybevételének támogatására pályáztunk. A támogatással a már meglévő termékeink fejlesztési tapasztalát felhasználva, egy új medikai rendszert kívánunk fejleszteni, saját fejlesztőinken túl olyan szakmai csapat bevonásával, akik segíthetnek rendszerünk jobbá és hatékonyabbá tételében.A Projekt összköltsége 195 307 000 Ft, megítélt támogatásának 85%-a, azaz 74 704 927 Ft az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapból, 15%-a 13 183 223 Ft pedig a Magyar Köztársaság központi költségvetéséből származik.